27 Nisan 2012 Cuma

HAYIRLI CUMALAR....




Îmân'ın temeli ve en mühim alameti; hubb-u fillah ve buğd-u fillah'tır. Yâni, Allahü tealanın sevdiklerini yalnız Allahü tealanın rızası için sevmek ve Allahü tealanın sevmediklerini de yalnız Allahü tealanın rızası için sevmemektir. (bu, yalnız kalb ile olur, kavga etmek, dövüşmek demek değildir).
 
Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselam bir hadis-i şeriflerinde buyuruyorlar ki; (El-mer’ü me’a men ehabbe)... (Kişi, sevdiği ile berâberdir) demekdir.
 
Allahü teâlânın sevmediklerini sevmek ve onlarla kaynaşmak, insanı Allahü teâlâya ve Onun Peygamberine “sallallahü aleyhi ve sellem” karşı olmağa sürükler. Bir kimse, kendini müslimân zan eder. Kelime-i tevhîdi söyleyip, inanıyorum der. Namâz kılar ve her ibâdeti yapar. Hâlbuki, bilmez ki, böyle çirkin hareketleri, onun îmânını ve islâmını temelinden götürür.
 
Muhammed aleyhissalâtü vesselâma tâm ve kusûrsuz tâbi’ olabilmek için, Onu tâm ve kusûrsuz sevmek lâzımdır. Bunun alâmeti de, Onun sevmediklerini sevmemek, Onu beğenmeyenleri sevmemekdir. Muhabbete müdâhene, ya’nî gevşeklik sığmaz. Âşıklar, sevgililerinin dîvânesi olup, onlara aykırı birşey yapamaz. Aykırı gidenlerle uyuşamaz. İki zıd şeyin muhabbeti bir kalbde, bir arada yerleşemez. İki zıddan birini sevmek, diğerini sevmemeyi îcâb eddirir. 

4 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık nilim çok hoş paylaşım
bu alamde ve diğer alemde inşallah sevdiklerimizle oluruz
:)

Unknown dedi ki...

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CNM AMİN İNŞLH..

Gurme Şirine dedi ki...

canım benim paylaşımın çok güzeldi...
hayırlı cumalar...
güzel haftasonları diliyorum...

Unknown dedi ki...

TEŞEKKÜR EDERİM CNM SANADA HAYIRLI CUMALAR.