10 Şubat 2012 Cuma

DİNSİZLEŞTİRME PROJESİNİN SONUCU


Haberler tüyler ürpertici. Bu canavarlar, hangi ormanda yetişti? Tevhidi Tedrisat Kanunu’na dayalı bu milli eğitim müfredatı hiç mi insanlık öğretemedi? Bunlar artık eskinin tabiriyle cahil de değiller. Hepsi okullu. Bazısı komşu, bazısı üvey anne, bazısı üvey baba, bazısı öz anne, bazısı öz baba, amca, dayı...hatta öz nine.
Bunlar 3 günlükten 15 yaşına kadar çocukları katlediyorlar.
Hem de ne katil! Bazısı yalnızca katil değil aynı zamanda sapık da. Bebeğin önce ırzına geçiyor sonra parçalıyor. Balta ile parçalayanlar, kuyuya atanlar, telle boğanlar ve daha neler ve neler. Her suçun bir mazereti belki olabilir. Ama çocuklara karşı işlenen sarkıntılık, tecavüz ve öldürmelerin affı mümkün değil.
Son zamanlarda ülkenin esas gündemi bu ırza geçmeler, istismarlar ve cinayetler oldu. Bunun temel sebebi araştırılmalı...
Temel sebep nedir?
Temel sebep, toplumu dinsizleştirme projesidir. Asıl suçlu 28 Şubat rejimidir. Çocuk cinayetiyle, çocuğa karşı sapıklıkla 28 Şubat’ın ne alakası var? Çok alakası var. Çünkü, 28 Şubat’ta çıkartılan kanunla ilköğretim bitmeden çocuklara Kur’an-ı kerim, ilmihal, ahlak ve kısacası İslamiyet öğretilmesi suç sayıldı. Okulların yazın kurslara açılmasının önü kesildi. Dinsizliğin çağdaşlık olarak özendirilmesi hzılandırıldı. Şimdi deniyor ki şu kadar dizi var, bu kadarında enişte-baldız münasebetsizlikleri işleniyor. Siz sabah koşusunda askere söyletilen Yaylalar Türküsü’nün sözlerini bilir misiniz? Buraya yazmaya hayâ ederiz. Bugün rahatsızlık duyulan her şeyi medya özendirdi. Diziler özendirdi. Filmler özendirdi. Kalb, boşaldı, kalb nasırlaştı, yerine hiç bir manevi değer giremedi. O yollar kapatıldı. Ortaya iyi tahsil yapan, iyi giyinen, iyi yiyen, iyi gezen, iyi konuşan, aklı-fikri çiftleşmekte olan profiller çıktı.
Gündemde olan öldürülen çocuklar.
Irzına geçilen yavrular.
Bir de kayıplar var.
Ya boşanmalar?
Bazı tv programları, Halk Mahkemesi haline dönüştü. Bunlar tanzim edilerek jüri mahkemesi statüsü kazandırılmalıdır. Ayrıca, cemiyeti yakından alakadar eden davalar da tv’den naklen verilmelidir.
Aileye dair olan çocuk cinayeti, çocuk istismarı, çocuk katli ile aldatma, boşanma gibi hadiseler Ergenekon davalarından on bin kere daha önemlidir.
Çare camide, ailede, okulda ve medyada.
Medya, böylesine aldatma ihtisası yaptırdıkça.
Camiler, topluma bu kadar uzak kaldıkça.
Okullarda Allah demek mümkün olmadıkça.
Aile dört duvar sanıldıkça.
Cezalar kuşa döndükçe daha çok üzülürüz.
Bu cemiyet daha çok bozulur.
Kanun kanun gibi olmalı.
İnsan da insan gibi.
Şunları yapanlar insan mı?
Hayır onlar hayvan bile değil, âyeti kerimenin ifadesiyle ‘hayvandan bile aşağı’. Hayvanların da tiksindiği bu canavarları bu cemiyetten kim ne zaman temizleyecek?
Çok köklü tedbirler gerekiyor.
*
Rahim Er

Hiç yorum yok: