10 Mayıs 2012 Perşembe

BAŞ AĞRISINI DİNDİRME YOLLARI...


Baş ağrısından kurtulma yolları
Baş ağrıları, tahammülü en zor rahatsızlıklardan biridir. Bu ağrılar bazen öyle şiddetli olur ki, insanı canından bezdirir. Baş ağrıları çok değişik sebeplerden kaynaklanır. Bunların en önemlileri; migren, göz, diş, kulak veya burun hastalıklarından kaynaklanan baş ağrıları, beyin kanaması ve kafa travmalarından kaynaklanan baş ağrıları, menenjit hastalığının sebep olduğu baş ağrıları ve grip-nezle gibi hastalıkların sebep olduğu baş ağrılarıdır. Ağrının sebebini bulmak için mutlaka doktora gitmek gerekir. 

Aşağıdaki reçeteler de baş ağrılarını dindirmek veya azaltmak için faydalıdır:

- 1 kahve kaşığı dövülmüş anason, 2 çorba kaşığı toz haline getirilmiş mesteki sakızı, 4 çorba kaşığı (50 gram) ufalanmış sinameki ve 5 çorba kaşığı süzme bal, macun haline gelinceye kadar karıştırılır. Günde bir kere, 1 çorba kaşığı yenir.

- Yarım litre gülsuyuna; 2 tutam kekik konur. 15 dakika bekletilir. Sonra, bu karışıma batırılarak ıslatılan bir bez parçası alna konur. 5 dakikada bir değiştirilir.

4 bardak suya; 1 tutam nilüfer çiçeği konur, kaynatılıp, süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir.

- 4 bardak suya; 2 tutam nane ve 5 dilim limon kabuğu konur. Kaynatılır. Günde 3 çay bardağı içilir.

2 kahve kaşığı anason; ateşte yakılır, ezilir ve burna çekilir. Ayrıca, yarım kilogram semizotu, suda az haşlanıp, alna konur.

- 1 çorba kaşığı at kestanesi tohumu, iyice dövülür. Buruna, enfiye gibi çekilir. Sonra, alna 2 tane çiğ lahana yaprağı konur.

- 4 bardak suya; 3 çorba kaşığı demirhindi konur, kaynatılır. Günde 3 kere, soğuk ve şekersiz olarak birer su bardağı içilir.

- Baş, sirke ile yıkanır. İyice kurulanır ve alna ince dilinmiş patates konur. Patatesler, 10 dakikada bir değiştirilir.

- 1 baş sarımsak, havanda dövülür. Alna konur.

- 2 kahve kaşığı çörekotu, havanda dövülür, koklanır. Ayrıca, 2 çorba kaşığı defne tohumu, iyice dövüldükten sonra, 1 kaşık süzme balla karıştırılarak yenir.

- 1 adet limon, yuvarlak dilimler halinde kesilir, alna konur. Dilimler, 10 dakikada bir değiştirilir.


3 yorum:

1Gül - Ahşabistan (Roseone) dedi ki...

Bunları benm uygulamam lazım ben genelde papatya çayı içiyorum ii gelio şimdi ada çayı içiyorum :) teşekkürler bilgi için

Gurme Şirine dedi ki...

bende papatya, melisa, ve ekinezya çayları içiyorum...
paylaştığın bilgiler çok yararlı oldu canım..
denemek lazım...
kocaman sevgiler...

Unknown dedi ki...

YARARLI OLDUĞUNA SEVİNDİM TEŞEKKÜRLER...