20 Nisan 2012 Cuma

HAYIRLI CUMALAR...



Kim Allah içinse Allah da onun içindir. Allahü tealanın rızasını düşünerek haraket edenleri, insanlar ne der diyerek Allahü tealanın rızasından vazgeçmeyenleri, insanların kızacakları işlerde Allahü tealanın rızasına uyanları Allahü teala himayesine alır. İnsanların rızasını gözetip, Rabbimizin rızasına uymayanların, Allahü tealanın gadab edeceği işlerde insanların rızasına uyanların işini insanlara bırakır.
Mahşer yerinde bir mü’minin hesabı görülür, günahları ağır gelip, cehenneme götürülürken, Allahü teala şu sevapları da ilave edin buyururmuş. Söylenilen sevaplar ilave edilince, sevap kefesi ağır gelir. Melekler derlermiş ki; ya Rabbi biz bunun defterinde böyle sevaplar göremedik, bu sevaplar nerden geldi, nedir diye sorarlarmış. Allahü teala da; Siz onları göremezsiniz çünki o sevapları işlemedi. Onun için defterine yazılmadı fakat ihlaslı bir şekilde o sevapları yapmaya niyet etti. Bazı sebeplerle yapamadı. Bu niyetinden dolayı o sevapları yapmış kabul ettim buyurur. (Dinimizde güzel niyete bile sevap vardır). 




5 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

SANADA CANIM
:)))

Unknown dedi ki...

:))) teşekkürler..

Gurme Şirine dedi ki...

Ne yaprağınız kurusun ne gülünüz solsun her tuttuğunuz altın olsun avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun her an ve her günki dualarınız kabul olsun CUMANIZ MÜBAREK OLSUN!!!

sibel özmen dedi ki...

Arkadaşım Yorumun için çok teşekkür ederim siten bir harika bende seni izlemeye aldım hayırlı günler.

Unknown dedi ki...

gurme şirine:Allahüteala razı olsun seninde cuman mubarek olsun.sevgiler..

sibel özmen:teşekkür ederim hoşgediniz sevgiler.