1 Nisan 2012 Pazar

DOMATESİN BİLİNMEYEN FAYDASI..


Kırmızıyla gelen güzellikYaz aylarının en lezzetli sebzelerinden domates, cilt sağlığı ve güzellik açısından da son derece önemli bir sebzedir. Domateste bulunan ve ona kırmızı rengi veren likopen maddesinin, bilinen en iyi antioksidan olduğunu hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Erkan Erdal, ‘’domatesin içindeki likopen, yağ ve ısıyla etkisini artırır. Sabahları kahvaltıda soyulmuş ve zeytinyağı dökülmüş domates sağlık açısından çok faydalıdır’’ diyor.
Erdal, ciltlerinin güzelliğiyle ünlü Macar kadınlarıyla ilgili bir araştırma sonucunda bu kadınların yüzlerine ılık domates maskesi sürdüklerinin ortaya çıktığını ifade ederek, domatesin güneşin altında gergin kalabilmesinin sebebinin likopen olduğunu ve yüze sürülen likopenin de cildi gergin tutacağını, kırışmayı önleyeceğini dile getiriyor..


Pratik maskeler
Erkan Erdal, domatesle yapılmış basit bir güzellik maskesi tarifi de veriyor:
Bir adet orta boy domatesi rendeleyin ve suyunu ince bir tülbentten geçirin ya da size kolay gelen herhangi bir yöntemle domatesin suyunu çıkarın. Daha sonra bu domates suyunu temiz bir pamukla yüzünüze maske halinde uygulayın. Kuruduktan sonra da su ile yüzünüzü yıkayın. İşlem bittikten sonra yüzünüzün gerginleşmiş, kırışıklıkların gözle görülür şekilde azalmış olduğunu göreceksiniz. Erkan Erdal’ın tavsiyesi, bu maskenin ortalama 5 günde bir yapılmasıdır. 

Hiç yorum yok: